KUNTO-OPAS, keho & mieli & ravinto

HIEMAN TIETOA ITSESTÄNI


Aloin oman kuntoiluni tosimielellä hieman alle parikymppisenä 1960-luvun loppupuolella. Siihen on kuulunut ensisijaisesti kuntosaliharjoittelua, juoksua, pyöräilyä, kävelyä ja hiihtoa.

Valmistuttuani peruskoulun opettajaksi vuonna 1973 hoidin virkaa lähinnä ala-asteella. Opetin myös jonkin verran yläasteella ja lukiossa. Minulla oli mahdollisuus työssäni olla myös erityisopettajana jonkinaikaa sairaalassa, tarkkailuluokalla sekä opettajana maahan muuttaneille vietnamilaisnuorille ja kehitysvammaisille suomalaisille lapsille ja nuorille.

Opettajan virkani ohella toimin eri puolilla Suomea kuntosaleilla ohjaajana ja valmentajana (esimerkiksi kehonrakennus ja pyöräily) vuodesta 1975 vuoteen 1995 asti. 1980-luvun alkupuolella minulla oli kuntosaliyritys Pohjanmaalla. Vuodesta 1995 eteenpäin aina tähän päivään olen antanut henkilökohtaista opastusta muilla tavoin.

Lopetettuani opettamisen lapsille ja nuorille jatkoin työtä pelkästään aikuisten parissa : esimerkiksi päihdeongelmaiset (alkoholi, huumeet ja lääkkeet), vanhukset ja syöpäpotilaat.

Olen aivan alusta asti seurannut ahkerasti kaikkea liikuntaan liittyvää tietoutta kirjallisista julkaisuista ja viime vuosina myös päivittäin nettisivuilta ja minulle tulevista lukuisista sähköposteista (Suomi, Ruotsi, Saksa, Iso-Britannia, USA, Kanada ja Australia). Näin olen pysynyt ja tulen pysymään ajan tasalla.HENKILÖKOHTAINEN KUNTO-OPAS JUURI SINULLE


Yleensä tilatessasi treeni- ja/tai ravinto-ohjelman netin kautta saat yleisen version, joka ei millään lailla huomioi Sinun edellytyksiäsi ja toiveitasi. Minulta sen sijaan saat kyselykaavakkeen, jonka vastausten pohjalta teen Sinulle mahdollisimman hyvin soveltuvat ohjelmat.

Koska kunnon ja terveyden edistämisessä on kyse fyysisen puolen ohella myös henkisestä, suosittelen tilaamaan koko oppaan (noin 130 sivua / 60 euroa):

OSA 1. LÄHTÖTILANNE: Painoindeksi ja rasvaprosentti.

OSA 2. YLEINEN TERVEYS.

OSA 3. LIIKUNTA: Painoharjoittelu, kestävyysharjoittelu ja venyttely.

OSA 4. PALAUTUMINEN JA UNI.

OSA 5. HENKINEN PUOLI: Asennoituminen, stressi ja onnellisuus.

OSA 6. LAIHDUTUS: Syitä ja vinkkejä.

OSA 7. RUOKAVALIO: Energiantarpeesi ja ruokavaliosi.

OSA 8. MUUTA ASIAA: Alkoholi ja tupakka.Toki voit tilata myös osia siitä (tarkat hinnat löydät kyselykaavakkeesta)

>>> KYSELYKAAVAKE tästä