Älä treenaa yksipuolisesti

Älä treenaa yksipuolisesti

Olemme samalla kertaa sekä fyysisiä että henkisiä olentoja. Siksi meidän pitää harjoittaa näitä molempia. Fyysisiin harjoituksiin tulee kuulua lihaskunnon, kestävyyden ja liikkuvuuden kehittämistä. Henkisellä puolella voi esimerkiksi kohentaa itsetuntoaan, sosiaalisia taitojaan ja suhtautumistaan niin hyviin kuin huonoihinkin kokemuksiin.

paperbackstack (1)

Kolmiosainen Kunto-opas, keho & mieli & ravinto tarjoaa Sinulle työkaluja kokonaisvaltaiseen itsesi kehittämiseen. Löydät lisätietoja seuraavasta linkistä:

Kunto-opas, keho & mieli & ravinto <<< KLIKKAA

Tänään postiluukustani tipahtaneesta LiveLife -lehdestä (4 / 2015, sivu 7) löytyy artikkeli:

Trendikäs yhdistelmätreeni

Yksi näkyvimmistä treenitrendeistä juuri nyt liittyy liikuntamuotoihin, joissa voimaharjoittelu yhdistetään liikkuvuusharjoitteisiin. Näin kertoo ryhmäliikuntavastaava Fredrik Sjöberg SATS ELIXIAsta. Korkeatehoinen treeni (HIT) ja eri joogamuodot ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, ja jos näitä lajeja täydennetään esimerkiksi juoksulenkkeilyllä, ovat mukana kaikki kolme tärkeää fyysisen kunnon osa-aluetta: voima, liikkuvuus ja kestävyys. Mutta aina ei ole kovin helppoa saada näitä kaikkia mahtumaan normaaliin treenirutiiniin.

– Suositut CrossFit-/HIT- ja joogatrendit ovat jonkin aikaa kulkeneet rinnakkain, mutta erillään toisistaan. Tapaan yhtä usein liikkujia, joilla on notkea keho, mutta puutteita nopeudessa ja voimassa, kuin niitä, joilla on vahva keho, mutta rajoittunut liikkuvuus. Uskon, että siksi tulemme jatkossa näkemään enemmän treenimuotoja, joissa treenataan sekä liikkuvuutta että voimaa, sanoo Fredrik Sjöberg.

Lisäys:

Tilaamalla Kunto-oppaan kaikki kolme osaa (perustieto, treeniohjelma ja ruokavalio) saat kaupanpäälle englanninkielisen YOGA BASICS PLUS – A Complete Beginner’s Guide To Yoga (51 sivua). Kun lähetät minulle kyselykaavakkeen vastauksineen, lisää siihen halusi saada tämä joogaopas. Lataa kyselykaavake tästä.