Paluu arkeen

Paluu arkeen

Vaikka en olekaan kirjoitellut tänne blogiini mitään pitkään aikaan, ei se tarkoita, että olisin ollut toimeton tai peräti sairaana. Olen pakertanut nettimarkkinoinnin parissa suhtkoht pitkiä päiviä saadakseni jotain lisuketta eläkkeeseeni. Se kun on vain noin puolet siitä, mitä kertyisi, jos olisin tehnyt täyden elämäntyön peruskoulun opettajana. Väite, että vähintään 95 prosenttia kaikista joitain muiden tuotteita netissä kauppaavista ei tienaa mitään, on osoittautunut paikkansa pitäväksi. Elän kuitenkin toivossa, että ahkeruus palkitaan.

banner4-a

klikkaa tästä

Eräs venäläinen naapuri antoi minulle kolme ja puoli vuotta sitten tyttökissapennun. Nimesin sen Ninniksi. Kumppanuutemme aikana en ole joulua viettänyt koristellen. Olen näet katsonut tarpeettomaksi ”kiusata” kissaani kuusella, koristeilla ja kynttilöillä. Näin säästyvät omatkin hermot.

ninni

Nyt jouluaikana on tullut telkkarista ohjelmia, jotka antavat tsemppiä oman elämän ponisteluille. Yksi oli miehestä, joka räjähdyksessa oli saanut pahat palovammat 63 prosentin alueelle kehostaan. Parin vuoden aikana tehdyt 60 leikkausta ja kuntoutus olivat saaneet hänet niin hyvään kuntoon, että kykeni läheisten ystäviensä kanssa kapuamaan yli 4000 metrin korkuiselle vuorelle.

snow-984679_640

Eilen tuli dokumentti kahdesta nuoresta miehestä, jotka vaelsivat lumessa, pakkasessa ja myrskyssä yli 2000 kilometriä Etelämantereen laidalta navalle ja takaisin. Voit katsoa ohjelman jälkikäteen osoitteessa Areena.

Kolmas tsemppiä antava dokumentti näytettiin myös eilen. Se oli nimeltään Juoksijat äärirajoilla. Siitä kertoo Ilta-Sanomien TV+ tiivistetysti: ”Vain rohkeimmat juoksuharrastajat yrittävät selvitä vuoden aikana neljästä ääriolosuhteiden ultramaratonista.” Katso ohjelma tästä linkistä Areena.

paperbackstack (1)

Nyt kun on aatto ja pyhät menneet, on aika palata arkeen. Ehkä se tarkoittaa lupauksia vuodelle 2016. Ehkä olisi Sinunkin aika pistää alkuun kokonaisvaltainen elämänremontti. Jos et tiedä miten sen aloittaisit, tutustu osoitteeseen Henkilökohtaiset työkalusi ravinnon, kehon ja mielen remonttiin.