KUNTO-OPAS, keho & mieli & ravinto

HIEMAN TIETOA ITSESTÄNI


Aloin oman kuntoiluni tosimielellä hieman alle parikymppisenä 1960-luvun loppupuolella. Siihen on kuulunut ensisijaisesti kuntosaliharjoittelua, juoksua, pyöräilyä, kävelyä ja hiihtoa.

Valmistuttuani peruskoulun opettajaksi vuonna 1973 hoidin virkaa lähinnä ala-asteella. Opetin myös jonkin verran yläasteella ja lukiossa. Minulla oli mahdollisuus työssäni olla myös erityisopettajana jonkinaikaa sairaalassa, tarkkailuluokalla sekä opettajana maahan muuttaneille vietnamilaisnuorille ja kehitysvammaisille suomalaisille lapsille ja nuorille.

Opettajan virkani ohella toimin eri puolilla Suomea kuntosaleilla ohjaajana ja valmentajana (esimerkiksi kehonrakennus ja pyöräily) vuodesta 1975 vuoteen 1995 asti. 1980-luvun alkupuolella minulla oli kuntosaliyritys Pohjanmaalla. Vuodesta 1995 eteenpäin aina tähän päivään olen antanut henkilökohtaista opastusta muilla tavoin.

Lopetettuani opettamisen lapsille ja nuorille jatkoin työtä pelkästään aikuisten parissa : esimerkiksi päihdeongelmaiset (alkoholi, huumeet ja lääkkeet), vanhukset ja syöpäpotilaat.

Olen aivan alusta asti seurannut ahkerasti kaikkea liikuntaan liittyvää tietoutta kirjallisista julkaisuista ja viime vuosina myös päivittäin nettisivuilta ja minulle tulevista lukuisista sähköposteista (Suomi, Ruotsi, Saksa, Iso-Britannia, USA, Kanada ja Australia). Näin olen pysynyt ja tulen pysymään ajan tasalla.HENKILÖKOHTAINEN KUNTO-OPAS JUURI SINULLE


Yleensä tilatessasi treeni- ja/tai ravinto-ohjelman netin kautta saat yleisen version, joka ei millään lailla huomioi Sinun edellytyksiäsi ja toiveitasi. Minulta sen sijaan saat aluksi kyselykaavakkeen, jonka vastausten pohjalta teen Sinulle mahdollisimman hyvin soveltuvat ohjelmat.

Noin 130 sivun "pakettiin" KUNTO-OPAS - keho & mieli & ravinto koostuu kolmesta osasta:

1. Perustieto (noin 100 sivua)

- yleinen terveys

- liikunta

- palautuminen ja uni

- henkinen puoli

- laihdutus

- ruokavalio

- muuta tärkeää

HUOM!

Liikuntaosiossa mukana on muun muassa videolinkit kaikkiin yleisimpiin painoharjoitteisiin.

Kummallekin sukupuolelle on oma noin 100-sviuinen perustietopaketti.2. Henkilökohtainen treeniohjelma (15-20 sivua)

- ohjelma 12-16 viikolle

Saat täydellisen Sinulle soveltuvan painoharjoitteluohjelman joko kotiin tai salille. Mukana on halutessasi myös ohjeita ulkoliikuntaan.3. Ehdotelma henkilökohtaiseksi ruokavalioksesi ( noin 10 sivua)Kolmiosaisen oppaan noin 130 sivua sisältävät suuren määrän nettilinkkejä, joten kokonaissivumäärä on lopulta useita satoja.